11 FEBRUARI 2022 : WARMETRUIENDAGVerbeter de wereld , zet de verwarming een tikkie lager

Ik trek mijn warme winter trui met mijn twee handen omhoog. Ik nestel mijn nek tot aan mijn oren in de zachte wol
De wol kriebelt een klein beetje in mijn hals. De kop thee naast mij staat dampend te wachten op mijn eerste slok
Ik vouw mijn handen om de grote beker en denk opgelucht... Zo erg is het niet om de verwarming 1,5 graden lager te zetten

 
Verwarm jezelf, niet de wereld 
 
Vandaag, vrijdag 11 februari is het voor de 16e keer WARMETRUIENDAG. Onder het motto 'verwarm jezelf, niet de wereld', roept Warmetruiendag iedereen op om de verwarming 1 of 2 graden lager te zetten om zo onze CO2 uitstoot te verlagen. Al 3 miljoen mensen deden eerder mee met deze warme actie. Zo eenvoudig kan het dus zijn (zelfs voor cv-kindjes zoals ik), om energie te besparen en bij te dragen aan de klimaat-doelstellingen van Parijs.

 
Waarom Warmetruiendag?
 
Warmetruiendag is een initiatief van het klimaatverbond Nederland. 
Het klimaatverbond willen de CO2 uitstoot NU omlaag brengen, niet pas in 2050. Als iedereen in Nederland één graadje lager stookt, één winter lang, dan besparen we 1 megaton aan CO2 uitstoot. Dat is een bijna 1/3 van de 3,4 megaton die Nederland voor 2030 aan CO2 uitstoot moet besparen in alle gebouwen. Samen kan je heel eenvoudig energie besparen en impact maken!
 
Dus doe mee! Trek een hippe warme trui aan en zet die verwarming een tikkie lager.
 

Wij MAAKTEN  EEN SELECTIE VAN DE MOOISTE WARME WINTERTRUIEN VOOR JOU OP EEN RIJ!

Loop a Life

De duurzaamste trui van de planeet maken, dat is de ambitie van Loop a Life. Daarom maakt Loop a Life truien en van gerecyclede wol en katoen. Loop a Life is het eerste bedrijf in Nederland die 100% circulaire garens en truien maakt uit lokale post-consumer reststromen. In 2023 openen Loop a Life + Bright Fiber Textile BV de eerste 100% circulaire textiel fabriek in Amsterdam.
 
Hou dit merk dus in de gaten en check https://loopalife.com voor meer ciculair moois!
 

The Knitwit Stable

De knitwit Label maakt prachtige wollen truien van Nederlandse wol. En dat is bijzonder omdat de wol industrie in Nederland bijna volledig verdwenen is. De wol komt oa van de eigen Merino Schapen en Mohair geiten die rond de boerderij -The Knitwit Stable- scharrelen. In de eigen breistudio wordt de hernieuwbare wol verwerkt tot prachtige unieke knitwear van Nederlandse bodem. 

Dit filmpje verteld hun prachtige verhaal! Lees meer over dit prachtige merk op https://theknitwitstable.nl
 

ALCHEMIST

Het Nederlandse label Alchemist is geboren uit de diepe wens om duurzaamheid te combineren met luxe mode. Daarom maken zij mooie kleding van duurzame materialen die ethisch geproduceerd is. De Alchemist-collecties zijn gemaakt om in verschillende seizoenen te worden gedragen. En met deze 2 verfijnde wollen vesten zit jij er op een koele Nederlandse zomerdag ook warmpjes bij!

Check meer moois op https://www.alchemist-fashion.com

UNRECORDED

True sustainability is quality that lasts a life time! Met onverdeelde aandacht voor de afwerking en details, maakt Unrecorded kwalitatieve tijdloze unisex kleding die je het hele jaar door kunt dragen en die een leven lang mee gaat!  Deze verfijnde lamswollen trui en cardigan wordt duurzaam geproduceerd in Europa. De katoenen trui is gebreid van GOTS gecertificeerde katoen .

Als je je jouw capsule collectie wil uitbreiden met een paar absolute top essential, check dan https://unrecorded.co

LENA

Waarom een nieuwe winter trui of vest kopen als je deze vette vintage items ook kan lenen? De klassieke wollen kabeltrui en Het  JO & CO sport wollen vintage vest kan je lenen bij Lena- fashion library! Lena gelooft in de transitie naar een circulair modesysteem. Door kleding niet de verkopen maar uit te lenen, wil Lena de mindset van de fashion consument veranderen en de levensduur van kleding verlengen. 

Check hier onze blog over de leukste kleding bibliotheken en neem een kijkje op https://lena-library.com hoe je een kleding abonnenment kan afsluiten!