DE WEEK VAN DE KLEDING BIBLIOTHEEK

Lenen is het nieuwe kopen

Een nieuwe garderobe zonder jezelf schuldig te voelen? Elke maand een nieuwe outfit en tegelijkertijd je footprint verkleinen? Dat kan... want lenen is het nieuwe kopen! Steeds meer (mode) bewuste shoppers vinden hun weg naar de kledingbieb. Nederland kent inmiddels 10 kleding bibliotheken waar je een abonnement kan nemen op een maandelijkse nieuwe outfit. 
 
Week van de kleding bibliotheek
 
Om de Fashion Libraries landelijk op de kaart te zetten, organiseren de Nederlandse Kleding bibliotheken deze week de “WEEK VAN DE KLEDING BIBLIOTHEEK”. De initiatiefnemer van het nieuwe WVKB-collectief is Nanette Hogervorst van de Sustainable Fashion Gift Card. Tijdens deze eerste WVKB laten 10 duurzame fashion ondernemers de Nederlandse consument kennis maken met het groeiende fenomeen : kleding lenen. Met een kleding abonnement kan je je capsule collectie tijdelijk uitbreiden, zonder nieuwe items te kopen. Ideaal als je aan je tax zit van 30 kledingstukken maar toch zin hebt in een nieuw printje. Whooop whooop
 
Hoe werkt het kleding huren in de praktijk? 
 
Bij Gaia en Less sluit je een maandelijks abonnement af voor een 4 of 6 tal fashion items die je zolang mag dragen als je wilt, en zo vaak mag wisselen als je maar wilt. Voor een bijzondere of zakelijke gelegenheid huur je bij Masterpiece en Iconic wardrobe unieke designer items tegen een dagprijs. Voor bijzondere zakelijke kleding, heeft Masterpiece een flex abonnement in het leven geroepen. Je bepaalt hierbij per maand of je kleding wilt huren en hoeveel stuks. Bij Lena hebben ze het abonnementsvorm los gelaten en betaal je een dagprijs per item : pay-as-you-borrow.
 
Zonder kleerscheuren je eigen stijl ontdekken 
 
De veelzijdige kledingcollecties van de bibliotheken bestaan uit inspirerende sustainable fashion labels, Nederlandse designer labels en bijzondere pre-loved fashion items ! Je kan dus zonder al te veel kleerscheuren of miskopen lekker je eigen stijl ontdekken! Ook is de kledingbieb de ideale oplossing als je een betoverende outfit nodig hebt voor een chique of zakelijk gelegenheid. Ben je helemaal verknocht aan een kleding stuk? Dan mag je je outfit gewoon een maandje verlengen. Wil je je outfit nooit meer kwijt? Dan kan je de outfit ook kopen. Goede deal toch? 

Wij portreteerde een van onze favoriete Kledingbibliotheken GAIA in Zuthpen! Chech haar prachtige conceptstore hier!

Alle kledingbiliotheken op een rijtje