Wij zijn Local Birds


Wij brengen een ode aan de nieuwe generatie ondernemers en supporten de lokale winkels uit de buurt! Lokale makers en hardwerkende ondernemers die de wereld een beetje mooier maken. 

Wij geloven in persoonlijk en duurzaam ondernemerschap en streven naar een eerlijk food en retail landschap. Wij geven een podium aan sociaal betrokken, innovatieve ondernemers die net als wij de liefde delen voor: lokaal, duurzaamheid en echte ambacht.

Ben jij zelfstandig ondernemer? Doe mee! 

Deelname is gratis, maar voor slechts een klein bedrag per maand, krijg je alle online tools in handen om je eigen winkel community te bouwen. Je kan reviews verzamelen, je krijgt prachtige foto’s van jouw bedrijf en je kan meedoen met onze lokale giftcard. 
 
Door alle winkel communities te verbinden, creëren we een groot bereik en een waardevol netwerk van gelijkgestemde ondernemers & consumenten. Je bereikt zo eenvoudig nieuwe loyale klanten en meer potentiele omzet. 
 
"Vergroot je netwerk en je impact"
Local Guide

 
Vergroot je online zichtbaarheid en verbeter je vindbaarheid met een uitgebreide eigen pagina op onze local guide, inclusief een plek op onze plattegrond

Bird Droppings

 

Met onze berichten service houd je je klanten direct op de hoogte van de nieuwe collectie, aantrekkelijke aanbiedingen of upcoming events.

Reviews & Ratings

 

Vergroot je online merkbekendheid. Spread the word! Verzamel reviews en ratings van bestaande en nieuwe klanten. Goede online mond tot mond reclameAbonnementen 

 
Met onze abonnement service, bezorg je je trouwe fans elke week vers brood, een groente pakket of een prachtig plukbouquet veldbloemen. Meer gemak, meer happy klanten en dus meer omzet!

PHOTOSHOOT

 

Jouw winkel, studio of restaurant mooi in beeld! Wij maken professionele foto’s van jouw bedrijf. Als certified member krijg je deze photoshoot ter waarde van 250 euro van ons cadeau. 

giftcard

 

Wordt accceptant van de Local Birds Giftcard en maak van Lokaal Shoppen een cadeau. Als certified member mag je de giftcard ook verkopen en verdien je 5 % van de waarde.

 

Basic

Gratis

 
Basic online bedrijfspagina
Verzamel pluimen en reviews van klanten en vergroot je bereik
 
 
 
 
 
 
Local Birds giftcard *
Wordt acceptant van de Giftcard
 
 
 
 
Certified member

€ 25,00 /maand

excl. BTW
Uitgebreide online bedrijfspagina
Verzamel pluimen en reviews van klanten en vergroot je bereik
Ontvang een professionele fotoshoot van je bedrijf t.w.v. € 299,-
Verschijn hoger in de zoekresulaten
Communiceer direct met je klanten via kleine berichten: 'Birddroppings'
 
Local Birds giftcard *
Wordt acceptant van de Giftcard
Verkoop de Local Birds giftcard in je winkel of bedrijf
 
 
Premium member

€ 45,00/maand

excl. BTW
Uitgebreide online bedrijfspagina
Verzamel pluimen en reviews van klanten en vergroot je bereik
Ontvang een professionele fotoshoot vanje bedrijf t.w.v. € 299,-
Verschijn hoger in de zoekresulaten
Communiceer direct met je klanten via kleine berichten: 'Birddroppings'
 
Local Birds giftcard *
Wordt acceptant van de Giftcard
Verkoop de Local Birds giftcard voor exclusief gebruik in je eigen bedrijf
Optioneel: Laat de giftcards bedrukken in je eigen huisstijl

Veelgestelde vragen - FAQ

Wat kost deelname aan de giftcard?
De opstartkosten voor deelname aan de giftcard zijn normaal € 75,-  Maar omdat we pas net gestart zijn, rekenen we nu voor alle bedrijven die zich aanmelden geen opstartkosten! Meld je dus aan als acceptant en wees één van de eerste waar de giftcard besteed kan worden! 
 
Wat zijn de kosten bij besteding van de giftcard?
Wanneer iemand de giftcard komt besteden, brengen wij tussen de 0-10% van de waarde van de giftcard in rekening. Dit hebben we nodig om het systeem te onderhouden en draaiende te houden. Dit is vergelijkbaar en vaak goedkoper dan bijvoorbeeld deelname aan een VVV-cadeaukaart, fashioncheck of andere landelijke giftcards. Omdat over het algemeen mensen 2 x zoveel besteden dan de waarde van de giftcard, is het daadwerkelijk verlies aan marge veel kleiner. Tussen de 0-5% van de totale bonwaarde.
 
Waarom variëren de kosten tussen de 0 - 10 % van de giftcardwaarde?
Standaard zijn de kosten 10% van de waarde. Wanneer een berdijf een groot aantal giftcards afneemt, bijvoorbeeld als relatiegeschenk, geven we de mogelijkheid om een deel van deze kosten te betalen. In ruil hiervoor ontvangt het bedrijf een eigen landingspagina, waar ze een bericht kunnen achterlaten voor de ontvangers van de giftcard en verschijnt het bedrijfslogo tijdens het afrekenen. Zo weet jij wie de giftcard heeft gesponsord en zo houden we de kosten voor jou als deelnemer laag.
 
Giftcards verkopen, hoe werkt dat? 
Als certified member ben je naast acceptant ook verkooppunt van de giftcards. Je ontvangt een startpakket met giftcards om op te laden. Deze kan je via je account makkelijk bijbestellen tegen kostprijs. Voor elke verkoop ontvang je 5% van de waarde die je op de giftcard zet.
 
Ik wil graag mijn eigen giftcard, kan dat? ?
Jazker! Met een Premium account, ben je niet alleen acceptant van de giftcard, maar kan je ook je eigen giftcard uitgegeven. Deze kan je door ons laten bedrukken in je eigen huisstijl.  Het gebruik van je eigen giftcard is helemaal gratis!
 
Is er een opzegtermijn? 
Je kan je de deelname aan Local Birds of de giftcard op elk moment opzeggen. Bij ons geen contract met een opzegtermijn. Met 1 klik, meld je je af. Kortom, waarom zou je het niet proberen :)