Schoenmakerij t centrum

Frankensteeg 12
7201KN Zutphen
+31613400474
Bezoek de website

Dinsdag 08:30 - 17:00
Woensdag 08:30 - 17:00
Donderdag 08:30 - 17:00
Vrijdag 08:30 - 17:00
Zaterdag 08:30 - 17:00

About

" Sinds 1965 het schoenherstellersbedrijf in Zutphen. "
Wij zijn een schoenmakerij in het centrum van Zutphen sinds 1965. Op dit moment draait de 3e opvolger al de zaak en nog steeds komen de 1e en 2e eigenaar geregeld langs voor een praatje en kopje koffie. Wij zijn meermaals onderscheiden in verschillende Vak wedstrijden, en bewegen ook mee met de aangeleverde reparaties. Hierdoor hebben wij een enorm aanbod aan reparatie materiaal en onderhoud, dit geeft ons de mogelijkheid om uw geliefde schoenen, tas en dergelijke weer te herstellen naar de originele staat. Of mocht u daar juist een aanpassing aangedaan hebben dan zijn wij hiertoe ook in staat.

Reviews & Ratings

Local Birds - schrijf een review

" Support jouw favoriete ondernemer en geef een pluim! Schrijf een review en geef feedback. "

Schrijf jouw review


Reviews & Ratings

Local Birds - schrijf een review

" Support jouw favoriete ondernemer en geef een pluim! Schrijf een review en geef feedback. "

Schrijf jouw review
Momenteel geen berichten van dit bedrijf
schins
figuretta
bolsward van buren
bernardino
shoeboys
saphir

Onze waarden

Ambachtelijk | Handgemaakt
Duurzaam | Circulair
Lokaal | Seizoensgebonden
Hoe zijn jullie begonnen?

Terwijl ik de opleiding volgde voor de schoenmakerij kwam ik in aanraking met beelden van Schoenmakerij 't Centrum. Ik gaf aan de leraar aan als ik ooit een Schoenmakerij voor mijzelf zou starten dat dit dan wel mijn droom was om naar toe te werken. De leraar gaf mij aan dat hij de toenmalige eigenaar Ben Benerink kende en dat hij een opvolger zocht en dat hij mij wel een geschikte kandidaat vond, vanuit deze woorden nam ik contact op met Ben, en vanuit dat gesprek kwam alles in stroomversnelling. Naar de zomervakantie van 2012 verhuisde ik naar Zutphen en begon ik er te werken, met de mogelijkheid mocht het allemaal klikken en passen ik de zaak kan overnemen. In die 5 jaar werkte ik overdag ging ik 's avonds eten en ging ik weer terug om zo het maximale eruit te halen en zo snel mogelijk alles onder de knie te krijgen. In 2016 startte ik dan echt met het gehele bedrijfsplan en alles geheel uit te werken en op 1 januari 2017 draaide ik voor het eerst de sleutel om van mijn schoenmakerij wat een mooi en enorm tevreden gevoel was dat.
Wat maakt jullie bedrijf de moeite waard?

Het pand waarin wij gevestigd zijn, is gelegen in een van de kleinste steegjes van Zutphen: de Frankensteeg. Van oorsprong is het een middeleeuws koopliedenpand uit 1640 wat ooit onderdeel was van een veel groter pakhuis wat aansloot aan de Markt (nr. 63). Een paar jaar geleden hebben wij het pand grondig gerenoveerd waardoor de oorspronkelijke muren en balken weer zichtbaar zijn in de winkel. Dit was zeker geen gemakkelijke opgave, het is immers een rijksmonument en zodra je daar iets aan wilt aanpassen begint het ‘circus’.. Een bouwhistorisch onderzoek ging vooraf aan de restauratie. Tijdens dit onderzoek is het pand gedateerd rond 1640 middels monsters die uit de plafondbalken zijn genomen. Uiteindelijk was het de moeite meer dan waard. De schitterende balken en muren geven een fantastische indruk van hoe de sfeer en uitstraling van het gebouw 400 jaar geleden was en nu -gelukkig!- weer is. De mooiste schoenmakerij van Nederland. Dat vinden wij tenminste. Kom je eens kijken?

More Birds

Driekant Broodcafe

Driekant Broodcafe

You Are A Gift

You Are A Gift

Hippe-Dingen

Hippe-Dingen