Wat is de Local Birds Giftcard?




De Local Birds giftcard is een fysieke giftcard die te besteden bij de beste Lokale bedrijven van Nederland.

Bekijk ook onze giftcard pagina voor consumenten

Wij zijn niet opzoek naar ketens of grote online spelers, maar juist naar een groot netwerk van unieke, duurzame en lokale bedrijven. Met de giftcard maken we niet alleen een mooi netwerk, maar zorgen we ook meteen voor een lokale geldstroom en geven we ondernemers de mogelijkheid om gebruik te maken van ons giftcard systeem tegen minimale kosten.  De local Birds giftcard is de VVV giftcard voor Lokale bedrijven. 

Naast acceptant van de giftcard, kan je ons systeem ook gebruiken om een persoonlijke giftcard voor je eigen bedrijf op te zetten. Of een giftcard die te besteden is binnen je eigen ondernemersvereniging of stad. 

Omdat de giftcard landelijke te besteden is, is het ook een aantrekkelijk cadeau als bijvoorbeeld relatiegeschenk, mantelzorgvergoeding of kerstcadeau. Hoe meer ondernemers meedoen, hoe interessanter het is voor grote bedrijven, gemeentes en instellingen om een Local Birds giftcard in te zetten, en dus hoe meer lokaal geld we kunnen creëren.

Doe je ook mee?
Om acceptant te worden, kost het niets. Je bent dan meteen deel van het netwerken. Je kunt op elk moment weer stoppen met een klik.

Kaarten verkopen
Het is ook mogelijk om kaarten te verkopen in je winkel. De giftcards komen voorzien van een leuke wenskaart. Je verkoopt de wenskaart en de consuement kan de giftcard zelf opladen met Ideal.  Super makkelijk dus voor jouw als winkelier

Kijk hier voor meer infomatie

Veel gestelde vragen


Kosten voor deelname
Om acceptant te worden, zijn er geen kosten verbonden. Pas wanneer iemand de giftcard komt besteden, brengen wij tussen de 0-10% van de waarde van de giftcard in rekening. Dit is vergelijkbaar en vaak goedkoper dan bijvoorbeeld deelname aan een VVV-cadeaukaart, fashioncheck of andere landelijke giftcards. 

Omdat klanten over het algemeen 2 keer zoveel besteden dan de waarde van de giftcard,  is het daadwerkelijk verlies aan marge veel kleiner. Tussen de 0-5% van de totale orderwaarde. 


Waarom variëren de kosten tussen de 0 - 10 % van de waarde?
Standaard zijn de kosten 10% van de waarde. Maar wanneer iemand een groot aantal giftcards afneemt, bijvoorbeeld als relatiegeschenk, geven we deze klanten de mogelijkheid om een deel van deze kosten voor jou te betalen. In ruil hiervoor ontvangt het bedrijf een eigen websitepagina, waar ze een bericht kunnen achterlaten voor de ontvangers van de giftcard en verschijnt het bedrijfslogo tijdens het afrekenen. Zo weet jij precies wie de giftcard heeft gesponsord en houden we de kosten voor jou als ondernemer laag. 


Inwisselen van de giftcard
Voor het inwisselen van de giftcard hebben we een speciale afrekenpagina. Hier kan je de code van de giftcard invoeren en met een paar stappen afboeken.


Is er een koppeling met kassasysteem, pin of webshop mogelijk?
Daar zijn we momenteel mee bezig. Er komt een koppeling met een groot aantal kassa systemen en het standaad pin netwerk. 

Hoe ontvang ik mijn geld?
In je eigen account kan je alle transacties bijhouden en zie je een totaal bedrag van het bedrag dat is verzilverd. Je kan met een druk op de knop het geld laten uitbetalen op je bankrekening. 


Staat mijn geld veilig?
Jazeker. Wij hebben een stichting derdengelden: Stichting lokale tegoeden, die het geld beheert. Dit staat apart van Local Birds. Mocht Local Birds stoppen of omvallen, dan is dit geld altijd veilig en kan worden uitbetaald aan alle deelnemers die nog een tegoed hebben openstaan. 

Daarnaast staan we geregisteerd bij de Nederlandse Bank als een EGI instelling. We hebben hiervoor een vrijstelling ontvangen van de Nederlandse bank. Dat betekend dat we niet direct onder toezicht staan, maar wel voldoen aan ale regels die hieraan gesteld worden. Bekijk hier de registratie bij DNB


Toekomstplannen?
Die hebben we zeker. De giftcard zal worden uitgebreid met een loyaliteit en promotiessysteem om klanten te belonen.Hiermeer kan je bijvoorbeeld een actie op de giftcard  plaatsen om zo klanten naar de winkel te krijgen. De giftcard wordt zo ook meteen een klantenpas en tool om meer mensen naar jouw bedrijf te krijgen.