Eigenaren chef Pieter van de Pavoordt en gastvrouw Heleen Boom zijn niet alleen restaurateur, maar ook theatereigenaar en kunst- en cultuurliefhebber. In restaurant Bouwkunde denken ze goed na over alles wat ze serveren. Autodidact Pieter koopt zijn producten zo duurzaam en biologisch mogelijk in met aandacht voor de herkomst van het product en dierenwelzijn. Zijn kookstijl is stoer, soms een tikkeltje robuust en smaak staat bij hem altijd voorop. Pieter verlaat regelmatig zijn keuken omdat hij het belangrijk vindt om contact te hebben met zijn gasten. Restaurant Bouwkunde wordt door de restaurantgidsen geroemd om de goede prijs-kwaliteitverhouding en de interessante wijnkaart. Gastvrouw en vinologe Heleen Boom zet haar wijnkennis en proefervaring in om haar gasten van een professioneel en eerlijk wijnadvies te voorzien. Deventenaren Pieter en Heleen zijn al ruim 30 jaar genesteld op deze mooie historische plek naast het 15e-eeuwse Buiskensklooster.