NATIONALE WEEK ZONDER VLEES


NATIONALE WEEK ZONDER VLEES... en ZUIVEL

Vaker een dagje je vlees, vis of zuivel laten staan, is een kleine moeite maar heeft een enorm positieve invloed op het klimaat en onze aarde. Door minder vlees te eten, verklein je heel makkelijk de milieu impact van jouw voeding. Weet jij bijvoorbeeld wat jij bespaart aan water en co2 uitstoot als je 1 week overstapt op plantaardige voeding? Door 1 week geen vlees of zuivel te nuttigen, bespaar je 770 gram vlees, 2,4 kilo zuivel, 150 liter water en zoveel uitstoot dat gelijk staat 121 km aan autorijden.  


EEN WEEKJE GEEN VLEES?! EITJE!

Goede reden dus om van 7 -13 maart mee te doen met van de Nationale Week Zonder Vlees. Isabel Boerdam (ken je vast van de Hippe Vegetariër) is de initiatiefnemer en organiseert samen met haar Stichting voor de 5e keer op rij de Nationale Week Zonder Vlees - Challange. Vorige editie van 2021 deden er maar liefst 1,7 miljoen mensen mee. Dit jaar gaat de challenge nog een stapje verder, en wordt je uitgedaagd om ook je zuivel te vervangen voor een plantaardig alternatief.


VEGAN  |  VEGETARIER  |  FLEXETARIER

Je hoeft echt niet 100% vegan te worden, om een eco-positieve impact te kunnen maken. 1 of 2 dagen per week geen vlees eten is voor iedereen haalbaar. Kies gewoon wat vaker voor een vleesvervanger of een plantaardig alternatief voor de melk in de koffie. De dagen dat je wel vlees eet, kies dan voor goed en biologische vlees van kleinschalige veehouders en ambachtelijke slagers.

Doe je mee?

Wil je deze plantaardige uitdaging aangaan? Meld je dan aan op https://www.weekzondervlees.nl/ik-doe-mee/  En geloof me... met al hun tips, tricks & lekkere recepten wordt dat een eitje.