NATIONALE WEEK ZONDER VLEES


NATIONALE WEEK ZONDER VLEES... en ZUIVEL

Vaker een dagje je vlees, vis of zuivel laten staan, is een kleine moeite maar heeft een enorm positieve invloed op het klimaat en onze aarde. Door minder vlees te eten, verklein je heel makkelijk de milieu impact van jouw voeding. Weet jij bijvoorbeeld wat jij bespaart aan water en co2 uitstoot als je 1 week overstapt op plantaardige voeding? Door 1 week geen vlees of zuivel te nuttigen, bespaar je 193 liter water en zoveel uitstoot dat gelijk staat 80 km autorijden.  


EEN WEEKJE GEEN VLEES?! EITJE!

Goede reden dus om van 6 -12 maart mee te doen met van de Nationale Week Zonder Vlees. Isabel Boerdam (ken je vast van de Hippe Vegetariër) is de initiatiefnemer en organiseert samen met haar Stichting voor de 6e keer op rij de Nationale Week Zonder Vlees - Challange. Ook wordt je uitgedaagd om je zuivel te vervangen voor een plantaardig alternatief. Deze challange helpt je te ontdekken hoe lekker en gevarieerd een plantaardig voedingsdieet kan zijn en helpt je een nieuw en gezond voedingspatroon te ontwikkelen.


VEGAN  |  VEGETARIER  |  FLEXETARIER

Je hoeft echt niet 100% vegan te worden, om een eco-positieve impact te kunnen maken. 1 of 2 dagen per week geen vlees eten is voor iedereen haalbaar. Kies gewoon wat vaker voor een vleesvervanger of een plantaardig alternatief voor de melk in de koffie. De dagen dat je wel vlees eet, kies dan voor goed en biologische vlees van lokale kleinschalige veehouders en ambachtelijke slagers.

Doe je mee?

Wil je deze plantaardige uitdaging aangaan? Kijk voor alle inspiratie en lekkere recepten op https://www.weekzondervlees.nlEn geloof me... met al hun tips, tricks & recepten wordt dat een eitje.