Het is weer november en de Black Friday kortingen vliegen je deze week weer om de oren. Laten we eerlijk zijn, met die inflatie en de oplopende energierekening is een mooie korting best welkom. Maar wees waakzaam! Door die goedkope prijsprikkels worden alle remmingen weggenomen en zit je straks weer met een kast vol kleding of spullen die je niet nodig hebt. Daarom 7 gouden tips om je eigen koopgedrag te minimaliseren en te verduurzamen.
 1. Koop niets

Koop niets, shop in je eigen kast en doe mee met de NO BUY challenge. Door GEEN nieuwe producten kopen, verklein je foot print en maak je de meeste duurzame impact. Heb je wel een warme nieuwe outfit nodig, maar wil je niets nieuws kopen? ​Huur je kleding bij een kledingbieb of ruil de kleding die je niet meer draagt in voor een nieuwe outfit biThe Swapshop


 

2. Koop bewust

Koop alleen wat je echt nodig hebt. Laat je niet verleiden door alle extreme kortingen tot miskopen. Stel jezelf de vraag: heb ik het echt nodig? Moet ik het nieuw kopen of kan ik het ook laten repareren of tweedehands vinden?

 


3. Koop lokaal
 

Koop lokaal en steun je favoriete ondernemers uit de buurt. Support your locals. De zelfstandige lokale ondernemer heeft de omzet harder nodig dan de grote online retailers en de buitenlandse investeringsfonsen. Zeker in deze onzekere tijd. Koop lokaal! Dan investeer je in je eigen buurt en in een bloeiende lokale economie! 

 


4. Koop duurzaam
 

Maak impact, koop duurzaam! Kies voor producten die op een goede en eerlijke manier gemaakt worden. Kies voor sociaal betrokken,  duurzame merken die investeren in een betere wereld en een transparante productie keten. Veel ondernemers sluiten zich aan bij #greenfriday. Zij doneren de winst van vandaag aan een goed doel of investeren hun opbrengt in het planten van nieuwe bomen!  

 


5. Koop kwaliteit
 

Investeer in goede kwaliteit. Kies voor mooie kwalitatieve kleding of producten die lokaal of in Europa geproduceerd worden. Laat je zeker niet bij de neus nemen. Sommige grote merken of retailers kopen vaak grote productenpartijen apart in voor Blackfriday, en zijn vaak van inferieure kwaliteit.


 

6. Investeer slim

Waak voor impuls aankopen en investeer slim. Natuurlijk is een mooie korting extra fijn, als je een dure aankoop moet doen. Is die prachtige tijdloze, tikkeltje te dure duurzame winterjas nu net wel betaalbaar? Dan is dit het moment om je capsule collectie uit te breiden. Is je laptop na 10 jaar trouwe dienst echt aan vervanging toe? Investeren maar! 


 

7. Koop de toekomst
 

Stem met je portemonnee. Met elke euro die je uitgeeft, maak jij een keuze. Investeer die euro in groenere wereld en een betere toekomst!? Dus kies bewust, koop lokaal en maak impact!


Check onze LOCAL GUIDE voor de mooiste lokale winkels en meest duurzame ondernemers bij jou in de buurt!