MAAK VAN BLACK FRIDAY - LOCAL FRIDAY


Het is weer eind november en de Black Friday kortingen vliegen je deze week weer om de oren. De steeds populairder wordende Black Friday het is het grote feest der overproductie en overconsumptie. Natuurlijk snappen we best dat met die dikke inflatie en de dure feest maanden voor de boeg een mooie korting best welkom is. Maar wees waakzaam! Door die goedkope prijsprikkels worden vaak alle remmingen weggenomen en zit je straks met een kast vol slechte kwaliteit kleding of met prullen die je niet nodig hebt. Tijd voor een tegengeluid! 


7 GOUDEN TIPS OM JE KOOPGEDRAG TE VERDUURZAMEN


1. Koop niets!

Koop niets, helemaal niets. Door GEEN nieuwe producten te kopen, verklein je foot print en maak je de meeste duurzame impact. Ga lekker het bos in, plant een boom of investeer je tijd vandaag in een mooi maatschapplijk doel.

 
2. Koop bewust

Koop alleen wat je echt nodig hebt. Laat je niet verleiden door alle extreme kortingen tot miezerige miskopen. Stel jezelf de vraag: heb ik het echt nodig? Moet ik het nieuw kopen of kan ik het ook laten repareren of tweedehands vinden?

3. Ruil, leen of ga voor tweedehands
Heb je een warme nieuwe outfit nodig, maar wil je niets nieuws kopen? ​Ga even langs bij je favoriete kleding bieb om een nieuwe outfit te lenen of ruil de kleding die je niet meer draagt in voor een nieuwe outfit bij The Swapshop!


4. Koop lokaal

Koop lokaal! Steun je favoriete ondernemers uit de buurt. Zeker in deze woelige onzekere tijden. Deze hardwerkende zelfstandige ondernemer heeft de omzet harder nodig dan de grote online retailers of de buitenlandse investeringsfondsen. Investeer liever je in je eigen buurt en in een bloeiende lokale economie! Support your locals : koop lokaal!

Check onze LOCAL GUIDE voor de mooiste lokale winkels en meest duurzame ondernemers bij jou in de buurt!


5. Koop duurzaam

Maak impact, ga voor duurzaam! Kies voor producten die op een goede en eerlijke manier gemaakt worden. Kies voor sociaal betrokken, duurzame merken die investeren in een betere wereld en een transparante productie keten. Veel ondernemers sluiten zich aan bij #greenfriday of #fairfriday. Zij doneren de winst van vandaag aan een goed doel of investeren hun opbrengt in het planten van nieuwe bomen!


6. Koop kwaliteit

Investeer in goede kwaliteit. Kies voor mooie kwalitatieve kleding of producten die lokaal of in Europa geproduceerd worden. Laat je zeker niet bij de neus nemen. Veel grote merken en retailers schroeven in deze tijd de originele prijs net iets op, of ze kopen vaak grote partijen speciaal in voor Black Friday, en die zijn vaak van inferieure kwaliteit.


7. Investeer slim

Natuurlijk is een fikse korting extra fijn, zeker als je een dure aankoop moet doen. Waak voor impuls aankopen en investeerslim. Is die prachtige duurzame tijdloze, tikkeltje te dure winterjas nu net wel betaalbaar? Dan is dit het moment om je capsule collectie uit te breiden!Is je laptop na 10 jaar trouwe dienst echt aan vervanging toe? Investeren maar!


Koop de toekomst

Stem met je portemonnee. Met elke euro die je uitgeeft, maak jij een keuze. Investeer die euro in groenere wereld en in een betere toekomst!? Dus kies bewust, koop lokaal en maak impact!