7 gouden tips om je koopgedrag te verduurzamen

 1. Koop niets

Koop niets en doe mee met de NO BUY challenge. Door GEEN nieuwe producten kopen, verklein je foot print en maak je de meeste duurzame impact. Doneer het geld wat je bespaard aan een goed doel. Heb je wel een warme nieuwe outfit nodig, maar wil je niets nieuws kopen? ​Ruil de kleding die je niet meer draagt in voor een nieuwe outfit bij The Swapshop


 

2. Koop bewust

Koop alleen wat je echt nodig hebt. Laat je niet verleiden door alle extreme kortingen tot miskopen. Stel jezelf de vraag: heb ik het echt nodig? Moet ik het nieuw kopen of kan ik het ook laten repareren of tweedehands vinden?

 


3. Koop lokaal
 

Koop lokaal en steun je favoriete ondernemers uit de buurt.  Support your locals. De zelfstandige lokale ondernemer heeft de omzet harder nodig dan de grote online retailers en de buitenlandse investeringsfonsen. Zeker in deze onzekere tijd. Koop lokaal!  Dan investeer je in je eigen buurt en in een bloeiende lokale economie! 

 


4. Koop duurzaam
 

Maak impact, koop duurzaam! Kies voor producten die op een goede en eerlijke manier gemaakt worden. Kies voor sociaal betrokken,  duurzame merken die investeren in een betere wereld en een transparante productie keten. Veel ondernemers sluiten zich aan bij #greenfriday of #fairfriday. Zij doneren de winst van vandaag aan een goed doel of investeren hun opbrengt in het planten van nieuwe bomen!  

 


5. Koop kwaliteit
 

Investeer in goede kwaliteit. Kies voor mooie kwalitatieve kleding of producten die lokaal of in Europa geproduceerd worden. Laat je zeker niet bij de neus nemen. Veel merken en retailers kopen vaak grote productenpartijen apart in voor Blackfriday, en zijn vaak van inferieure kwaliteit.


 

6. Investeer slim

Waak voor impuls aankopen en investeer slim. Natuurlijk is een mooie korting super fijn, zeker als je een dure aankoop moet doen. Is die prachtige duurzame tijdloze, tikkeltje te dure winterjas nu net wel betaalbaar? Dan is dit het moment om je capsule collectie uit te breiden. Is je laptop na 10 jaar trouwe dienst echt aan vervanging toe? Investeren maar! 


 

7. Koop de toekomst
 

Stem met je portemonnee. Met elke euro die je uitgeeft, maak jij een keuze. Investeer die euro in groenere wereld en een betere toekomst!?Check onze LOCAL GUIDE voor de mooiste lokale winkels en meest duurzame ondernemers bij jou in de buurt!