GAIA KLEDINGBIEB


Pittoreske straatjes en charmante winkels
In de pittoreske zijstraatjes van Zutphen vind je veel lokale ondernemers en unieke schatten aan vintage kleding en tweedehands spulletjes. Via Patries op de Groenmarkt, Mazzel in de Nieuwstad, Brigitte Modehuis op de Schupstoel, het Geheim van Mooie Dingen en GAIA (kledingbieb / tweedehands winkel) in de Laarstraat. Iedere winkel heeft haar eigen charme en een uniek assortiment. Dat maakt Zutphen zo aantrekkelijk om duurzaam te shoppen.
 
Kledingbieb
Christel Jansen is de eigenaresse van Kledingbieb GAIA. GAIA is een conceptstore, tweedehands winkel en kledingbieb ineen. Je kan kleding lenen of duurzame kleding items kopen. Kleding lenen kan voor een speciale gelegenheid, maar de meeste vrouwen nemen een kledingabonnement en lenen doorlopend vier items die ze elk moment kunnen inwisselen voor vier nieuwe items. Wie dat wenst kan een uitgebreid stylingadvies krijgen.

Moeder Aarde
Christel heeft grootse plannen met GAIA ! Deze zomer verhuisde GAIA naar een groter pand in de Laarstraat 53. In deze straat zitten veel stijlvolle lokale & duurzame ondernemers. GAIA betekent Moeder Aarde. Ik werk vanuit mijn hart voor de mens en voor Moeder Aarde. Mijn grootste droom is om een gelukkige, duurzame EN gezonde wereld te creëren waarin wij vrouwen de allermooiste versie van onszelf mogen zijn. Ik maak verbinding met de vrouw in mijn winkel en luister goed naar haar wie ze is en wat haar wensen zijn omtrent kleding. 
 
Up-cycling
Achter in de winkel komt een werkatelier om samen met andere vakmensen kleding een tweede of derde leven te geven. Up-cycling, modern gezegd. Naast tweedehands kleding en vintage klassiekers, vind je bij GAIA ook nieuwe duurzame merken zoals Armed angels, Alchemist, King Louie, Denise Roobol en kwaliteit merken zoals Des Petits Hauts, Maison Scotch, Cos, Gestuz, JcSophie en Gustav. Ook vind je bij GAIA altijd verrassende cadeautjes en mooie accessoires: van schoenen tot gerecyclede oorbellen, van kaarten tot fairtarde chocola en handgemaakte kaarsen tot snoezige kleine snuisterijen. Allemaal eerlijk, sustainable of lokaal geproduceerd. 

Minder kopen, meer hergebruiken 
Naast Gaia zijn er inmiddels 10 kledingbibliotheken in Nederland! We kunnen er gewoon niet meer omheen. Kleding kopen alsof het wegwerpartikelen zijn, is geweest. Wereldwijd maken we afspraken om onze impact op de aarde te verkleinen en de kleding industrie te verduurzamen. Minder kopen, meer hergebruiken is het nieuwe motto van de 21e eeuw. Daar zijn de ondernemers in Zutphen heel sterk in! 
 
Nieuwsgierig. Kom een keer een kijkje nemen bij Gaia in de Laarmanstraat of volg haar hilarische instagram ! 

Interesse in een kledingabonnement of een strippenkaart? Check hier de mogelijkheden!