The Art of Changing Direction


Zoeken naar een alternatief voor groei

De pandemie, de klimaatcrisis en de groeiende kloof tussen rijk en arm. We staan wereldwijd voor enorm grote maatschappelijke uitdagingen. Om deze immense challenges het hoofd te bieden en een positieve wending te geven zullen we een andere weg in moeten slaan. Met het thema ‘THE GREATER NUMBER’ heeft de Dutch Design Week 2021 een belangrijke boodschap en daagt designers, ondernemers en overheden uit om op zoek te gaan naar een hoger doel, naar een beter alternatief  voor onze heilige maatschappelijke graal : economische groei.
En de tijd dringt....
 

The Art of Changing Direction

Om van richting te veranderen zijn verbeeldingskracht, spel en moed nodig. Terug naar het perspectief van een kind en hoe zij/hij naar de wereld kijkt. Dat is de belangrijke boodschap die Floris Alkemade verbeeld in zijn indrukwekkende bijna meditatieve Labyrinth.  “The Art of Changing Direction”. Floris Alkemade is architect, voormalig rijksbouwmeester en is dit jaar ambassadeur van de DDW. Floris laat ons letterlijk zoeken naar een nieuwe weg, hij laat ons bezinnen, dromen en verwonderen. Het labyrinth daagt ons uit om ons huidige systeem te bevragen en verantwoordelijkheid te nemen voor de ravage die wij als mensheid achterlaten. Het kunstwerk ChildhoodLost van Fotograaf Justyna Neryng bij de entree verbeeldt de essentiele tweesprong waarop we momenteel als mensheid staan. 
 

Hoopvol

De boodschap van de Dutch Design Week is confronterend maar het antwoord van de designers is hoopvol. Opvallend : Regeneratief, solidair, circulair, inclusief en biobased design zijn dit jaar de grote gemene delers van de 7 verschillende World Design Embassies. De mens en haar techniek dienend aan de natuur, aan elkaar en aan het groter geheel. 
n met de natuur. Design en verbeeldingskracht als leidraad om de chaos en onzekerheid te omarmen en om de nieuwe duurzame wereld te schetsen. Zijn we als mensheid in staat om het tij OP TIJD te keren en de urgente verandering in te zetten