Local Birds neemt EerlijkWinkelen over


EerlijkWinkelen krijgt een nieuw nestje

EerlijkWinkelen heeft in ruim tien jaar tijd een indrukwekkend overzicht opgebouwd van meer dan 2.000 winkels, die producten verkopen die met respect voor mens en milieu zijn gemaakt. En dat in maar liefst 65 steden, van Alkmaar tot Maastricht en van Groningen tot Middelburg. Duurzaamheid is een belangrijke waarde van Local Birds en de eerlijke winkels vinden dan ook een mooi nieuw thuis bij Local Birds.


Lokaal is de Toekomst

Lokale ondernemers en winkeliers maken de stad. Ze zorgen voor diversiteit en sociale cohesie in de buurt en geven de stad karakter en een eigen gezicht. Tijdens de coronaperiode is deze functie van lokale winkels en horeca extra duidelijk geworden. Local Birds geeft een podium aan deze bijzondere ondernemers en zorgt ervoor dat je makkelijk de leukste duurzame winkels en de gaafste lokale plekken kunt vinden, in jouw stad maar óók in andere steden.

Koop lokaal : Support your locals

Local Movement

Met onze Local Movement wil Local Birds een tegengewicht bieden aan de grote onpersoonlijke retail & fast-fashion ketens en de consument verleiden om meer lokaal en duurzaam te shoppen. Daarmee verdwijnt jouw hard verdiende geld niet in de zakken van buitenlandse investeerders maar ondersteunen we onze eigen locals en investeren we samen in een bloeiende lokale duurzame economie. 

 
EerlijkWinkelen: Missie volbracht

Karen Kammeraat, oprichter en voorzitter van EerlijkWinkelen: "Natuurlijk doet afscheid nemen best een beetje pijn, maar we zijn trots op wat we de afgelopen 10 jaar hebben opgebouwd. Het is bijna onvoorstelbaar, maar tien jaar geleden was het een zoektocht naar een café dat Fairtrade of biologische koffie verkocht."  Met haar pionierswerk heeft EerlijkWinkelen een belangrijke bijdrage geleverd aan het vergroten van de vraag naar en het aanbod van duurzame producten. ‘Ons doel was het duurzame aanbod zichtbaar te maken en het grote publiek te laten ervaren dat duurzame producten mooi, leuk, lekker en betaalbaar zijn, en dat is gelukt. We zijn verheugd dat Local Birds onze ondernemers en routes overneemt en samen met de ondernemers nieuwe stappen gaat zetten en een levendige lokale community gaat bouwen.’ 

 
Positieve Impact maken!
 
Helene Vogelaar, oprichter en creatief directeur van Local Birds: "Wij vinden het super gaaf dat Eerlijk Winkelen ons heeft uitgekozen om het stokje over te nemen. Dit is een belangrijke stap voor ons! Door het samensmelten van EerlijkWinkelen en Local Birds kunnen we onze local minded community laten groeien en we meer mensen verbinden met deze bijzondere change makers. Met onze “LOCAL MOVEMENT” kunnen we grote impact maken en die blijvende verandering creëren die het retail en food landschap zo hard nodig heeft. We zullen met heel veel positieve energie de eerlijke missie van EerlijkWinkelen voortzetten!"

In het overgangsjaar 2021 / 2022 bestaan de beide platformen naast elkaar. Stad voor stad wordt in dit jaar overgezet van EerlijkWinkelen naar Local Birds. Eind 2021 houdt de stichting EerlijkWinkelen definitief op te bestaan.

Wil jij je als buurtbewoner of consument ook aansluiten bij de Local Movement? Dat kan! Meld je hier aan!
 
# Koop lokaal, #Maak Impact  #Support your Locals