Hollandse vergezichten bij Theetuin Overleek

Ik rij over een smal kronkelweggetje tussen de oer-Hollandse lage veenweiden. Het water in de sloot staat hoog en de koeien grazen gemoedelijk in het drassige gras. De zon danst fel langs de witte randen van de stapelwolken. Ik geniet van de typisch Hollandse vergezichten. Dit laag Hollandse landschap tussen Monnickendam en Ilpendam is het idyllische decor van Theetuin Overleek. 
 
Ik neem plaats op de veranda en wacht op mijn gezelschap. De kippetjes scharrelen vrolijk rond in de tuin en de peren hangen fier aan de fruitbomen. Het uitzicht over de weilanden is adembenemend. Ik bestel een cappuccino. Blij verrast als er een kopje White label coffee (uit Amsterdam) geserveerd wordt. Wat een fijne plek is dit! Deze ochtend voelt nu al als een mini vakantie.
 
We kiezen het lunch arrangement. Het eten is puur en verrassend. De voorgerechtjes zijn een lust voor het oog en de smaakpapillen.  De stoere boterhammen zijn rijkelijk belegd maar de smaken zijn verfijnd en perfect op elkaar afgestemd.  Erbij bestellen we een huisgemaakte limonade van gember en citroen. Het feest is compleet als we ons toetje mogen kiezen uit 3 verschillende taartjes. Alles home made natuurlijk.
 
De theetuin wordt gerund door 3 zussen en hun ouders. De gastvrijheid van de familie Deun is een verademing. Ze zijn open, vrolijk en zorgzaam. Het nieuwerwetse Hollandse interieur is al net zo puur en smaakvol als de gerechten. Voor het ultieme vakantie gevoel kan je hier ook een fluister bootje huren om het prachtige waterland te ontdekken. Trakteer jezelf dan vooral met een picknickmand vol lekkers voor onderweg!


Enthousiast geworden?  Klik hier voor de adres gegevens en hun openingstijden.Tekst + Fotografie : Helene Vogelaar