SCANDINAVISCHE SCHOONHEID | L:A BRUKET


Een Zweedse beauty

Ik wandel door een autovrij straatje in Stockholm. De etalage van L:A BRUKET met een peloton genummerde badmutsen trekt mijn aandacht. Een fragile dame gekleed in een simpel zwart shirt, zwarte Birkinstocks en een grote witte rok staat in de deuropening. Ze begroet mij met een vriendelijke lach. Ik loop de winkel binnen en alles klopt; van de simplistische producten, de subtiele ingrediënten tot aan het prachtig vormgegeven interieur.
 

Ik word geraakt door de verfijning van de producten
 
L:A BRUKET vindt haar oorsprong aan de westkust van Zweden en wordt daar lokaal geproduceerd. Door de zee en de harde wind stellen de mensen eenvoudige maar hoge kwaliteitseisen aan alles wat hen omringt. En die levenswijze zie je bij L:A BRUKET terug in alles. De duinen en de zee blijken een onuitputtelijke bron voor hun natuurlijke ingrediënten, minimalistische verpakkingen en de organisch vormgegeven winkelinrichting. Ik word geraakt door de vriendelijke service en de verfijning van de producten. 


Pure schoonheid en bezielde retail

Ik wil de hele winkel wel leeg kopen, zoveel mooie verzorgingsproducten. Ik kies uiteindelijk voor een face scrub met zeezout + petit grain en een shampoo met koriander + zwarte peper. Ook leg ik een serum met koudgeperste olie van broccoli zaden in mijn mandje en reken af. De producten worden met grote zorg ingepakt. L:A BRUKET is een prachtig voorbeeld van pure schoonheid en bezielde retail.


Deze winkel verdient absoluut de titel Local Bird en is zeker een bezoekje aan Zweden waard.
Ben jij ook fan? 

Schrijf mooie review en deel je ervaring op Instagram #Localbirdsamsterdam en #thedailybird of via onze Local Birds facebook pagina. Tekst : Helene Vogelaar
Fotografie :  Helene Vogelaar © Local Birds