Outfit post

Mijn eerste outfitpost in de Daily Bird! Ik heb gekozen voor een blouse van Studio JUX en een ripped jeans van LENA the Fashion Library en daarmee laat ik jullie meteen kennis maken met twee fantastische duurzame initiatieven in onze hoofdstad!

Studio JUX is een Nederlands label dat een alternatief biedt voor fast fashion en dat je direct herkent als Dutch design: minimalistisch en comfortabel with a little twist. Een deel van de collectie wordt geproduceerd in hun eigen (!) studio in Nepal. De collectie wordt gemaakt van duurzame materialen zoals organic cotton en woodsilk. Eind april heeft Studio JUX haar eerste flagshipstore geopend: Studio JUX + co aan de Ceintuurbaan 252 in Amsterdam.

Eigenaren Jitske Lundgren en Carlien Helmink selecteerden hun favorieten ‘guilt-free goods’. Bij Studio JUX + co kun je dus naar hartenlust shoppen zonder schuldgevoel! Je kunt er natuurlijk terecht voor de prachtige Studio JUX collectie. Daarnaast is er ook een uitgebreid assortiment te vinden van andere duurzame labels. Een groot deel van de collectie is ook te koop via de webwinkel van Studio JUX, maar geloof me; je wilt de winkel niet missen!

Mijn favoriete jeans van dit seizoen heb ik geleend bij LENA the Fashion Library. Inderdaad, een bibliotheek, maar dan voor kleding! Je kunt bij LENA kiezen uit verschillende abonnementen waarmee je voor een vast bedrag per maand onbeperkt kleding kunt lenen uit de collectie. Je mag je geleende items namelijk net zo vaak wisselen als je wilt.

Je hebt toegang tot een hoogwaardige collectie van de mooiste vintage, opkomende ontwerpers, duurzame labels en preloved items. Dat is dus altijd iets nieuws in je kast én bijdragen aan een betere wereld. En als je geen afscheid van een item kunt nemen, is er de mogelijkheid het te kopen. Ik vind lenen de ideale manier om uit te proberen of een item echt een meerwaarde heeft voor mijn garderobe!

Nieuwsgierig geworden naar LENA? Ga eens langs op Westerstraat 174, of neem eerst een kijkje op de website.

Studio Jux

Ceintuurbaan 252
1072 GH Amsterdam
020-7531843
www.studiojux.com

Local Birds profiel

Lena the fashion library

Westerstraat 174H
1015 MP Amsterdam
020–7891781
www.lena-library.com

Local Birds profiel