Dreamboat

Onlangs werd de Czaar Peter straat uitgeroepen tot de beste winkelstraat van Nederland, en dat is niet voor niets. De straat is de afgelopen jaren volledig gerenoveerd en de sfeervolle split level winkels geven ruimte aan een heel variété van Local Birds. Eigen Haard, die de meeste panden in beheer heeft, heeft samen met de winkelstraatmanager en de winkels goed gekeken naar de mogelijkheden van de straat, en gezorgd voor een mooie eenheid in de uitsraling van de winkelpanden. De 'nieuwerwetsche' naam bordjes bij elke winkel maken de straat helemaal af. Wij bezochten afgelopen maand de Czaar Peterstraat en werden op slag verliefd op Dreamboat.

Living the dream

Stephanie Rammeloo begon Dreamboat 13 jaar geleden als design studio. Door de jaren heen verzamelde zij een bonte collectie design producten. Het huis werd te klein om alle het moois te kunnen stallen dus opende zij haar eigen winkel. Het Franse merk Le Mont Saint Michel was de trigger om daadwerkelijk haar ‘droom’ concept store te starten. Haar persoonlijke favoriet: Het klassieke worker jasje dat al gemaakt wordt sinds 1958….


Bij Dreamboat vind je een verassende mix van kleding, lingerie, muurverf, vintage meubels, 2e hands koffers, leren tassen, kunst, sieraden en stationairy. Manlief, schrijver van het boek: ‘Think like a lawyer, dont act like one’ is het brein achter 'His masters choice': Een slimme collectie accessoires die onmisbaar zijn voor de stijlvolle man: Mooie leren briefcase, hippe sokken, de beroemde 4 kleuren pen, art books en zelfs een vintage versie van de classic Remowa koffer!