Cafe de Klepel

De naam zet je even op het verkeerde been. Is het een cafe?  Is het een restaurant met een fantastische wijnkaart? Of is het een Wijnbar met een geweldige menukaart?
 
Dat de liefde uitgaat naar mooie en bijzondere wijnen, is wel duidelijk. Maitre sommelier Margot Los (In de keuken van Floris, Toscanini, Merkelbach), ontmoetten we al eens eerder als gast sommelier tijdens het bijzondere Worst diner van Brandt & Levi. Zij maakte het diner af met een grote vriendelijke glimlach en een fantastische selectie wijnen.

Margot runt Cafe de Klepel samen met sommeliers Job Seuren (Librije, Solo, Podium), Niek Beute (o.a Vermeer en Guy Savoi *** Parijs). Bij elk gerecht weten zij precies de juiste wijn te vinden. Niet alleen afgestemd op de ingrediënten van het gerecht maar ook op jouw persoonlijke voorkeur.
 
De wijnen van zijn afkomstig van kleine ambachtelijke domaines, die biologisch of bio-dynamisch werken. Dit betekent zuivere, terroir getypeerde wijnen, voornamelijk uit Bourgogne, Loire en Rhône. Elke wijn is per glas te bestellen en vooraf te proeven.
De service en de persoonlijk benadering van de gastheer- en gastvrouwen is een verademing. Zo krijgt elke reservering een andere tijd mee, zodat men de gasten van elke tafel uitgebreid kunnen verwelkomen.

De Klepel werkt met een vast menu van 3 gangen die de liefhebbers kunnen uitbreiden met een kaasplankje. Het menu wisselt elke week en de gerechten bestaan uit lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

Watertandend verorberden we elk gerecht. Zoals de gepocheerde ei met truffel, een puree van knolselderij en langzaam gegaarde kalfswang. Maar ook de starters zoals een plankje charcuterie met verse salami of de sardientjes met zeezout en huisgemaakte, ingelegde citroen, zijn echt goddelijk!
 
Een avond bij Cafe de Klepel is echt een ontdekkingstocht door de Franse wijngaarden en een zoektocht naar jouw persoonlijke wijn smaak.  Reserveren van te voren is wel noodzakelijk. De Klepel is niet groot, maar elke avond stampvol. De plek aan de bar is onze favoriet, en in de zomer de tafels buiten! 

Tips van Margot

De favoriete wijnen van Margot:

Rode Bourgogne, top producent: Mugneret Gibourg
Witte Loire: Domaine Collier, Chidaine en Jacky Blot
Rode Noordelijke Rhône: Jamet, Chave en Rostaing


Waar moeten we zijn voor een goed glas wijn?

Restaurant gebr Hartering, een begrip in Amsterdam
Wijnhandel Koninginneweg, absoluut de beste
The Lobby: Fizeaustraat

Cafe de Klepel

Prinsenstraat 22
1015 DD Amsterdam
020–6238244
www.cafedeklepel.nl
Local Birds profiel