Lensvelt: the Boring collection

Borring was de lancering van Lentsvelts’ nieuwe collectie zeker niet. Grote stapels papier, propjes gevechten, wijn in de watercooler, vette muziek en al het kantoor meubilair op zijn kop. Wat een feest, wat een energie.

Met de Boring Collection maken de mannen van Space Encounters samen met de studenten van KABK Den Haag een geweldig Anti Design statement met een bijzondere ode aan het goedkope, saaie en spuuglelijke kantoor meubilair. De designs, die slechts zijn uitgevoerd in 1 kleur grijs, gaan niet over meubilair. Ze zijn bedoeld om op te gaan in de omgeving, zodat de aandacht juist ergens anders op gevestigd kan worden. De creativiteit!
 
Klassieke kantoor omgevingen zijn drastisch aan het veranderen. Lege kantoor panden worden omgeturnd tot woonstudio’s, creative broedplaatsen en vluchtelingen opvang. Saaie kantoor omgevingen maken plaats voor flexplekken, hangplanten, brainstorm matrassen, powernap stoelen en hippe coffeecorners. Alles om de creativiteit en innovatieve mindset aan te wakkeren. De 9-5 cultuur heeft allang plaats gemaakt voor een flexible en digitaal speelveld waarin we worden afgerekend op onze creatieve out put in plaats van de van onze aanwezigheid en de prik klok.
 
Lensvelt sleepte met De Boring collection de MILANO DESIGN AWARD 2016 binnen voor het beste concept.  "De jury was niet alleen lyrisch over de ‘clever’ concept, maar ook over de moed van Lensvelt om een anti-design statement op 's werelds grootste designbeurs te maken. De show werd beloond door de jury voor de speelse en verhalende manier waarop het nieuwe kantoor ‘product‘ werd gepresenteerd. Het project is een eenvoudige, doeltreffende en innovatief concept dat het saaie stereotype omzet in een speelse en boeiende ervaring "
 
Dus… weg met die monday blues.. aan het werk!
 

Movie