X Bank

In de voormalige Kasbank in de Spuistraat opende X Bank begin dit voorjaar haar deuren. X Bank creëert hier een creatief podium voor lokale, Nederlandse merken en ontwerpers. Dutch Design, Art, Fashion en Cultuur allemaal onder 1 dak. 

De hybride opzet doet een beetje denken aan het magazine concept van Corso Como 10 in Milaan, maar dan in een compactere en ietswat chaotischere vorm. De winkel is een bonte mix van fashion, beauty producten, ceramiek, accessoires, interieur design en kunst. Van gevestigde merken tot nieuw design talent, bij elkaar gebracht door de initiatiefnemer Gijs Stork en Mariette Hoiting.

Bij X bank vind je een jenevertje van Wijnand Focking naast een stapel design boeken en een potje Rinse appelstroop naast een trui van het Amsterdamse fashion label OostWest. Alles is ingericht op stijl en kleur thema’s. Het prijsniveau is nogal uiteenlopend. Zo is het goedkoopste product een Gronings pakje 'namiddag' thee voor 3,95 euro, terwijl je er ook terecht kunt voor een collectors item van kunstenaar Ted Noten a 80.000 euro. Voor iedere stijl en elk budget is er wel iets inspirerends te vinden. 
 
Het pand van X Bank en het naast gelegen W Hotel is zowiezo al een bezoekje waard. De super vette toonbank is gemaakt van de originele kluisjes uit de voormalige Kasbank. In de lucht komen er zomaar wat zwevende planten en een paar hippe 'bikes' voorbij fietsen.  De entree op de begane grond geeft ruimte aan wisselende exposities van Nederlandse kunstenaars. Echt de moeite om bij X Bank onze Dutch Icons en lokaal design talent te gaan spotten!

X BANK

Spuistraat 172, Amsterdam

"Prachtige winkel om lekker doorheen te 'browsen'. Unieke producten!"
Klik op de foto voor het bedrijfsprofiel en nog meer mooie foto's

Credits

TOONBANK VAN OUDE BANK KLUISJES VAN DE KASBANK
FIETS JONNHY LOCO? PLANT? WANDSCHAPPEN 
VAAS : DROOG DESIGN 
TRUI AMSTERDAMSE FASHION LABEL OOSTWEST
FACE & BODY OIL VAN AMSTERDAMS BEAUTY LABEL: LIZA WITTE
A. JENEVER: WYNAND FOCKING
B. TAS, SCHOENEN BORDEN VAN MARCEL WANDERS 
C. JAS VAN GSTAR EN BLAUWE PLANT: WANDSCHAPPEN 
VAZEN EN CERAMIC VAN JULIETTE WARMENHOVEN 
SANDALEN : UNITED NUDE 
HAPPY STAFF: ROY VAN OVERLOOP & SIGOURNEY FLEMING
COMFORTABLE HIGH HEELS : LINJA