MEET Klaartje

Klaartje (rechts op de foto) is ons sustainable fashion victim. Ze schrijft maandelijks een column over sustainable fashion. 
 
Naast  een carrière in het onderwijs besloot ze haar passie voor mode, fashion & design te volgen. Ze startte samen met haar partner in crime een eigen blog: Catching the Glow. Haar inspiratie voor een mooiere en eerlijker kledingstijl deelt zij elke maand in the Daily Bird. 
 
“Ik ben altijd omringd door stapels fashion magazines en ik word zielsgelukkig van mode, fotografie en design events. Al langer ben ik op zoek naar een volgende stap in mijn carrière. Een stap die extra plezier toevoegt, maar die tegelijk iets bijdraagt aan een mooiere toekomst.. Maar hoe kon ik mijn liefde voor mode en design  omzetten in iets tastbaars?  

" DURVEN EN DOEN ZIJN SLEUTELWOORDEN "

Het idee voor Catching the Glow, ontstond ruim een jaar geleden, in mijn favoriete wijnbar diVino in de Jordaan. Ik deelde mijn plannen met mijn goede vriendin Barbara (links op de foto). Barbara was meteen enthousiast en voegde vanuit haar sociale en financiële achtergrond (Wereldbank , Ministerie van Sociale Zaken) de betekenis toe waar ik nog naar op zoek was. Barbara heeft zolang ik haar ken, oog voor mensen in achterstandsposities. Het is haar persoonlijke doel hier veranderingen in teweeg te brengen.  Zij verwonderde zich erover dat de mode-industrie nog zo weinig bezig lijkt zijn met duurzaamheid.
 
Al pratend kwamen er steeds meer vragen bij ons op. ‘Hoe kan het dat wij als modeliefhebbers geen merken kunnen noemen waarvan we zeker weten dat ze oog hebben voor mens en milieu?’ ‘Zijn er kledingmerken met hart voor people en planet?’ ‘Is er eigenlijk wel iets veranderd na de wereldwijde schok over de instorting van kledingfabriek Rana Plaza in Bangladesh?’ ‘Kunnen wij als consument iets doen aan de misstanden in de modeindustrie?’
 
Die avond brainstormden we over hoe we antwoord zouden kunnen krijgen op al onze vragen en hoe we andere mensen zouden kunnen inspireren om ook vragen te stellen. We wilden plezier en betekenis samen laten komen in een nieuw initaitief.  Durven en Doen zijn sleutelwoorden! Dus we besloten op onderzoek uit te gaan in de wereld van duurzame mode en onze bevindingen, inspiratie en visie te delen in ons gloednieuwe blog.
 
We zijn er namelijk van overtuigd dat veel meer mensen, als ze er bij stil staan, de noodzaak voelen om een bijdrage te leveren aan een verandering in de kledingindustrie. Wij hebben het afgelopen jaar ontdekt dat er prachtige initiatieven zijn op het gebied van duurzame mode. Die wil ik hier in de Daily Bird met je delen. Ik geef  tips voor het opbouwen van een duurzame garderobe en ik laat je zien waar je kunt shoppen met hart voor duurzaamheid.
 
En natuurlijk komen er outfitposts, dus stay tuned!”

Catching the Glow

Kijk op www.catchingtheglow.com voor het blog van Klaartje & Barbara