EIGEN-ZINNIG : ALLES VOOR EEN ZERO WASTE LIFESTYLE


DUURZAAM & PLASTIC VRIJ

Bij Eigen-zinnig vind je alles voor een zero waste sustainable lifestyle. Wasbare luiers, babykleertjes van bio katoen, handgemaakte blokken zeep, herbruikbare koffiebekers & eco nagellak. Ook hebben ze het kwalitatieve speelgoed van Djeco en de mooiste collectie houten (schoonmaak) borstels van Redecker. Alle producten in de winkel zijn gemaakt van duurzame kwalitatieve materialen en op een eerlijke manier geproduceerd. Wat een feest is het om door deze winkel te struinen tussen alle mooie duurzame, herbruikbare en plasticvrije producten.


SOCIAAL ONDERNEMEN & MOEDERSCHAP

Eigen-Zinnig wordt met veel enthousiasme gerund door Marleen. Marleen is zeer gepassioneerd over duurzaamheid en sociaal ondernemen. Marleen leert je graag alles over een duurzaam afval-vrij leven en hoe je zelf een steentje bij kunt dragen aan een betere wereld. Je kunt bij Eigen-Zinnig met een gerust hart ‘guilty free’ shoppen. Naast Eigen-zinnig, runt Marleen nog een hectisch bedrijf : haar drukke gezin. Deze ondernemende vrouw is naast zelfstandig ondernemer ook moeder van vijf kinderen. Super inspirerend hoe ze het moederschap en sociaal ondernemerschap weet te combineren. Trots dat Marleen deel uit maakt van Local Birds!


5 SIMPELE SWOPS VOOR EEN PLASTIC VRIJ LEVEN

Marleen geeft deze week 5 tips voor mooie duurzame merken die je helpen je dagelijkse routine duurzamer en zero waste te maken.

1. PLASTIC 'VRIJ' SCHOONMAKEN : Foekje Floor

De bubble buddy van Foekje Fleur is een kleurrijk zeepbakje van gerecycled plastic. Door het roosterschild droogt je zeep weer netjes op en gaat zo langer mee. Met het rooster schild kan je ook zelf zeepvlokken te raspen om je eigen schoonmaakmiddel te maken. De Bubble buddy maakt het makkelijk organische blokzeep te gebruiken en je afvalberg plastic schoonmaakflessen te verminderen.

2. PLASTICVRIJ SCHEREN MET OCEONIC + HELEMAAL SHEA

Kies voor metalen, navulbare scheermesjes van Oceonic en voor solid scheerzeep van Helemaal Shea. Dat is veel zuiniger in gebruik en scheelt een hoop extra afval. De shaving soap met bentoniet klei met citroenmelisse gaat huidirritatie tegen en glijd superglad over je huid.

3. WASBAAR MAANDVERBAND | IMSE VIMSE

Vervang je maandverband door deze wasbaar katoenen inlegkruisjes. Ze zijn gemaakt van 100% biologische katoen en door een klein laagje PU helemaal lekvrij. Uit een berekening van Milieu Centraal blijkt dat mensen in hun leven ongeveer 10.000 tampons of maandverbanden weggooien. Dat scheelt zo’n 90 kilo aan maandverband en 60 kilo tampons aan restafval.

4. REDECKER | HOUTEN BORSTELS

Redecker maakt al sinds 1935 handgemaakte houten borstels, voor je haar en voor je huishouden. De borstels worden gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen. De borstels zijn stijlvol, functioneel en puur vakmanschap.

Klean kanteen

Zin in koffie onderweg? Neem altijd je Thermofles of koffiebeker mee. Zo verspil je minder wegwerp koffiebekers. Die van Klean Kanteen zijn voor 90 % gemaakt van gerecycled staal en gaan super lang mee. Klean Kanteen is een klein sociaal familiebedrijf en B-corp gecertificeerd.
Je vindt Eigen-zinnig in Zutphen aan het eind van de Beukerstraat en het begin van de Laarstraat. De Laarstraat is zo wie zo een straat om in de gaten te houden, die zit bomvol met inspirerende duurzame creatieve ondernemers. Wil je een bezoekje brengen aan Eigen-zinnig of je giftcard verzilveren? Check hier haar openingstijden en andere praktische info!