Support

De corona crisis heeft een immense impact op onze lokale winkeliers, restaurants en hun leveranciers.
Steun jouw favoriete lokale ondernemer. Koop een giftcard of sluit een abonnement af !
Zo i
nvesteer je niet alleen in een aantrekkelijke buurt maar ook in een duurzaam food- en retail landschap!

Hoe kan jij helpen?

Ik support...Hoe werkt het?

Het is heel simpel

1. Zoek een ondernemer in de zoekbalk hierboven. Staat jouw favoriete ondernemer er niet bij, voeg deze dan meteen toe. 
2. Maak je keuze: koop een giftcard, doe een donatie of neem een product abonnement
3. Selecteer het gewenst bedrag of kies een abonnement naar keuze en reken af via de winkelmand.  

That' s it! Zo support je met een paar klikken, je favoriete ondernemer. 


Wanneer ontvang ik de giftcard?

Je ontvangt de giftcard per post 1 maand na aankoop. Het kan best zijn dat het bedrijf al eerder open is, maar wij kiezen bewust voor een vertraging in de levering. De reden hiervoor is dat de giftcards zo verspreid wordt uitgegeven. Wanneer een bedrijf alleen nog betaald wordt in giftcards, kan het bedrijf mogelijk alsnog in de financiele problemen komen.  

Wanneer kan ik de giftcard besteden?

Je kan de ontvangen giftcard besteden zodra de ondernemer zijn deuren weer heeft geopend. 


Wat kost het?

In het geval van een giftcard vragen we een kleine bijdrage van € 1,95. Hiervoor verzenden we de giftcard naar je eigen adres en verzorgen we de betalingsverwerking. Bij een donatie of abonnement zijn er geen extra kosten van toepassing.  

Hoe betalen jullie de ondernemers uit?

Een ondernemer heeft een eigen account en kan via zijn dashboard alle donaties, giftcard aankopen en product abonnementen bijhouden. We betalen het bedrag wekelijks uit op het rekeningnummer van de ondernemer.  


Wie plaasts de bedrijven op de website 

Local Birds plaatst de bedrijven zelf op de website. Hierbij zoeken wij altijd naar de beste, meest bijzondere en duurzaamste bedrijven van Nederland. Bedrijven kunnen zich ook zelf 
aanmelden, en het is voor bezoekers mogelijk om suggesties te doen en zelf bedrijven toe te voegen. Na controle plaatsen we de bedrijven online. 


Wat gebeurt er als ik een bedrijf toevoeg?

Wanneer je een bedrijf toevoegd en een donatie doet of een giftcard aanschaft, vullen wij alle bedrijfsinformatie aan en nodigen we de ondernemer uit om deel te nemen aan het platform. Wanneer de ondernemer besluit niet deel te nemen, storten we het bedrag weer terug. 


Wat betaalt een ondernemer?

Een ondernemer kan gratis meedoen.
Klik hier om een account aan te maken.


Hoe beheren julle het ontvangen geld?

Local Birds heeft een Stichting derdengelden. Hier beheren we alle ontvangen bedragen. Het geld staat dus altijd gescheiden van onze bedrijfsvoering. Daarnaast heeft De Nederlande Bank ons een EGI vrijstelling verleend. Dit betekend dat wij voldoen aan alle eisen om het geld van derden veilig te beheren. Met een EGI vrijstelling sta je niet onder direct toezicht, maar Local Birds is wel opgenomen in het EGI register van DNB. 


Wat gebeurt er als een onderneming failliet gaat?

Met alle maatregelen van het kabinet en alle lokale initiatieven hopen we natuurlijk van harte van niet, maar het kan gebeuren. Wanneer een ondernemer failliet gaat, wordt account van de ondernemer bevroren en het openstaande bedrag wordt teruggestort aan investeerders. Ook alle lopende abonnementen en incasso's worden stopgezet. Echter wanneer het geld al is uitbetaald aan de ondernemer kunnen we niets meer doen. De aanschaf van een giftcard of donatie is dan ook altijd op eigen risico.